Kaffebonnement, friskfistetkaffe, kaffe, kaffebønner, Espreeso, iskaffe

Min guide til
sommerens iskaffe

Når du laver iskaffe, er det vigtigt at tænke over drikketemperaturen. Kolde drikke dæmper nemlig vores evne til at smage nuancerne i både smag og mundfølelse. Denne opskrift giver en lys og forfriskende kop – let som en sommerbris og med et udtryk, der minder om en kølig iste på en varm dag.

Brygge metode

Udstyr: Hario V60, Papirfilter, Vægt, Timer, beholder, Kaffekværn

Bryggetide: 3:00 min

Vand: 220g vand 95 grader (alt efter styrke), isterninger

Coffee: 16g

1.Sæt filteret i din V60 og skyl det godt med varmt vand. Det fjerner eventuel papirsødme og sørger for, at bryggeren er varm og klar. Prøv dog at undgå at varme serveringskanden op – vi vil gerne bruge den kolde kande til at hjælpe med at køle kaffen ned.

2. Mal dine kaffebønner til en mellemfin formaling. Hæld kaffen i bryggeren, kom isterningerne i serveringskanden, og nulstil vægten.

3. Start tiden. 

0:00 Hæld 60 g vand i for at skabe bloom. 
0:55 Hæld yderligere 80 g vand i.
1:40 Hæld de sidste 80 g vand i.
Vandet bør være løbet igennem omkring 2:30.


Serveres over et glas med is.Når du laver iskaffe, er det vigtigt at tænke over drikketemperaturen. Kolde drikke dæmper nemlig vores evne til at smage nuancerne i både smag og mundfølelse. Denne opskrift giver en lys og forfriskende kop – let som en sommerbris og med et udtryk, der minder om en kølig iste på en varm dag.

Kaffebonnement, friskfistetkaffe, kaffe, kaffebønner, Espreeso, iskaffe
Kaffebonnement, friskfistetkaffe, kaffe, kaffebønner, Espreeso, iskaffe

Bryg over is

Vores sæsonkaffer er kendetegnet ved deres livlige og forfriskende profil. Hver kaffe afspejler sit unikke ophav og byder på en ren, klar smagsoplevelse – perfekt til en kølig kop iskaffe.